ME Group van fotoautomaat tot pizza


Zin in pizza als alles dicht is? Ongeacht de tijd of omstandigheden? In België en Nederland ontwikkelt zich een nieuw soort verdeler. ME Group International, gevestigd in Engeland, is een bedrijf dat gespecialiseerd is in de productie en exploitatie van fotoautomaten, selfiepalen, wasserettes, sapautomaten, kinderattracties en, meer recentelijk, pizza’s dankzij de komst van het bedrijf Resto’Clock.

Als pionier in de automatische pizzadistributie heeft Resto’Clock een lange weg afgelegd sinds de lancering van een eerste prototype in 2001, en het is vooral tijdens de opeenvolgende lockdowns dat het succes uit zijn voegen is gebarsten. Vandaag worden in Frankrijk elke maand een dertigtal machines geïnstalleerd! Het is de ambitie van de groep om tegen 2023 1.000 kiosken te bereiken, vooral in België en Nederland.

De pizza automaal kan overal op straat, in de etalage van een bestaand restaurant of in een winkelcentrum worden geïnstalleerd en levert 24 uur per dag, 7 dagen per week knapperige en lekkere pizza’s. Meer dan 3 jaar onderzoek was nodig om deze technologie te ontwikkelen.Elke automaat heeft een geïntegreerde computer die het laden van de gebakken en koude pizza’s in de koelruimte van de automaat, de houdbaarheidsdatum en het opnieuw opwarmen van de pizza’s beheert. De evolutie van de verkoop en de voorraad wordt gevolgd via de SRP-manager.

CONTROLE OP AFSTAND

Bij het bestellen – wat online kan via een app – wordt de gekozen pizza op een lopende band naar een van de verschillende inductieovens gebracht om opnieuw te worden opgewarmd. De hele operatie gebeurt in een gesloten omgeving om manipulatie- en hygiënerisico’s te vermijden. Zodra de bestelling klaar is om geserveerd te worden, wordt de doos naar buiten geduwd.

En terwijl een gewone pizza meestal in 8 of 10 minuten klaar is, is dit toestel sneller en levert het tot vier pizza’s in 4 minuten, dankzij de inductieoven met Ovenbox-technologie en de opwarmfunctie. Deze technologie staat borg voor de naleving van de HACCP-normen (het risicoanalysesysteem van de FOD Volksgezondheid) en vooral voor vakmanschap. Er zij op gewezen dat het hier niet gaat om diepvriespizza’s, maar om verse producten die worden bereid door de pizzaiolo die de machine levert en die hier een mooie uitbreiding van zijn zaak vindt. “Omdat een automaat geen pizza kan bakken zoals een echte pizzaoven,” legt ME Group uit, “hebben we om kwaliteitsredenen besloten om uitsluitend met een opwarmsysteem te werken. Onze ovens worden volledig bestuurd door onze geïntegreerde centrale eenheid, die een zeer fijne afstelling van de opwarming mogelijk maakt. Elke pizza kan onafhankelijk geprogrammeerd worden. ”

EEN WINSTGEVENDE ZAAK

Sommige pizzabakkers konden hun zaak tijdens de lockdown niet openen, maar konden wel met een of twee machines blijven werken en dezelfde afhaalservice bieden als voorheen. In een interview op France Bleu verheugt Laurent Raimondo, wereldkampioen pizza, zich over de stijging van zijn omzet met 70 %. Hij vat de voordelen van het systeem perfect samen: “Koud krijg je de pizza’s in 30 seconden, warm in 4 minuten. De pizza’s worden in de pizzeria bereid, in dozen gedaan en naar de automaat gebracht (…) Ze zijn tot 3 dagen houdbaar bij 1° tot 3°. (…) En in termen van pizzaverkoop zijn de meest verkochte dezelfde als in mijn restaurant. ”

Ongetwijfeld zullen deze “pizza-automaten” zich blijven ontwikkelen buiten de gevestigde pizzeria’s, in studentenzones of drukke gebieden.


bron: Horecamagazine BE


Naar ons pizza nieuws>>