Shell Zwart in Amsterdam en bp Diemen plaatsen pizza-automaat 24/7


Consumenten die zin hebben in een warme pizza uit een automaat kunnen daarvoor sinds donderdag dag en nacht terecht op het terrein van Shell-tankstation Zwart aan de Ookmeerweg in Amsterdam en bij de bp aan de Provincialeweg in Diemen.


De Resto’Clock pizzakiosk, zoals de automaat officieel heet, biedt vier verschillende pizza’s die in vijf minuten warm worden bereid. De automaat is 24/7 beschikbaar, dus ook als de tankshop van het station gesloten is. Volgens de initiatiefnemers is dit ideaal als je onderweg bent of weinig tijd hebt. Welke smaken er verkrijgbaar zijn, verschilt per tanklocatie. De pizzakiosk bij Shell Zwart biedt de varianten Margherita, Tonijn-Spinazie, Salami en 3 Kazen. Met de plaatsing bij Shell Zwart en bp Diemen komt het aantal Resto’Clock pizzakiosken die bij een tankstation staan op zes. Onder meer tanklocaties in het netwerk van Achilles Brandstoffen Maatschappij en De Haan Minerale Oliën hebben recent automaten geplaatst. Eind januari was het Haan-station aan de Neherkade in Den Haag de eerste tanklocatie met op het voorterrein een automaat met warme pizza’s.


Omzetmaker pizza-automaat 24/7

Steeds meer tankstations gaan ertoe over om bijzondere eet- en drinkwaren, maar ook nonfood als auto-accessoires aan te bieden vanuit vendingautomaten. Voor onbemande tanklocaties is het een manier om zonder tankshop 24/7, dus dag en nacht, op de locatie tóch extra omzet uit food en nonfood te behalen. Voor bemande tankstations kan het bijzondere aanbod uit de vendingkiosk een interessante toevoeging zijn aan het traditionele aanbod van broodjes, koffie, frisdranken en zoetwaren uit de shop. Hierbij komt dat de marges op producten uit een automaat vaak heel goed zijn, vooral als deze wordt afgezet tegen de ruimte van meestal niet meer dan een vierkante meter dat een automaat inneemt.


De Resto’Clock pizzakiosk is een initiatief van ME Group Netherlands. Het bedrijf geeft aan de komende periode nog meer vrijstaande pizza-kiosken bij tankstations te gaan plaatsen.

Bron: Tankpro


Naar ons pizza nieuws>>